Turci za petama napadaču

0
7

Policijska operacija u toku, angažovan i helikopter

Televizijski kanal “Haber turk” je javio da je policija reagovala na dojavu i noćas pokrenula operaciju u kući koja se nalazi u istanbulskom kvartu Zejtinburnu.Turski mediji su objavili da je policija  u Istanbulu pokrenula operaciju, u kojoj učestvuje i helikopter, a koja je vezana za napad izveden tokom dočeka Nove godine u noćnom klubu “Reina”, gdje je ubijeno 39 ljudi.Televizijski kanal “Haber turk” je javio da je policija reagovala na dojavu i noćas pokrenula operaciju u kući koja se nalazi u istanbulskom kvartu Zejtinburnu, prenosi AP.Privatna agencija Dogan je navela da u operaciji učestvuju specijalci potpomognuti helikopterom.“Hurijet” je ranije objavio da je su turske vlasti utvrdile da je napadač u tom dijelu grada ušao u taksi i odatle se odvezao u noćni klub “Reina”.Turske vlasti su blizu toga da potpuno identifikuju napadača koji je tokom novogodišnje noći ubio 39 ljudi u noćnom klubu u Istanbulu,izjavio je danas zamenik turskog premijera Numan Kurtulmuš.

– Informacije o otisku pristiju i izgledu teroriste su prikupljene. On će uskoro biti identifikovan – rekao je Kurtulmuš na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.On je rekao da je jasno da je intervencija Turske u Siriji” iznervirala terorističke grupe i one koji stoje iza njih” i dodao da će Turska pojačati svoje vojne operacije u Siriji.

– Ovo je bila poruka za naše prekogranične operacije iznad štita Eufrata. Nastavićemo sa našim operacijama i našom odlučnošću – rekao je on,prenosi AFP.

Komentariši