Pet signala da ćete za mjesec dana dobiti infarkt

0
18

Dobro obratite pažnju na ovih znakove, mogu vam spasiti život.

Opšte je poznato da u današnje vrijeme,kada ljudi najviše misle o poslu i bore sa mnogim problemima,nemaju dovoljno vremena da se posvete sebi i svom zdravlju.Ipak, tijelo ima granicu dokle može da trpi.Ne dozvolite da vam šalje signale da nešto nije u redu,a da ih vi zanemarujete. Ovo su glavni znaci na koje morate da obratite pažnju.

Umor ili nesanica

Ukoliko se osjećate izmoreno,a nemate neki konkretan razlog za to,moguće je da vam je smanjen dotok krvi u srce.Posledično srce pokušava da pumpa što više,a to uzrokuje malaksalost i umor.

Kratak dah

Kada srce dobija manje krvi i u pluća stiže manje kiseonika.Posljedica toga je naravno kraće i otežano disanje.

Preznojavanje, vrtoglavica i mučnina 

Iako biste pomislili da su ovo simptomi za trudnoću, zapravo se može raditi o nečemu mnogo ozbiljnijem.Ovaj simptom naročito je izražen kada osoba naglo ustane,jer krv ne uspijeva na vrijeme da stigne do mozga.

Slabost mišića

Kao što i pluća pate od manjka kiseonika ukoliko srce dobija manje krvi,isto tako i cijeli organizam ostaje uskraćen za kiseonik,pa i on loše funkcioniše.Ovo se najčešće manifestuje kroz malaksalost u mišićima.

Neprijatan osećaj u grudima

Što se arterija više sužava,onemogućujući normalan protok krvi,to se pojačava “žiganje” u predjelu grudi.Vremenom, počinju probadanja, a potom i bol.Ukoliko osjećate bilo koje,ili možda sve od ovih simptoma,obratite se ljekaru kako bi izvršio neophodne analize. Znate onu staru “bolje spriječiti nego liječiti”.

Komentariši